Vroege Vogels

Obama: Teleurstelling Kopenhagen terecht

  •    •  
24-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
barack_obama_01.jpg
De Amerikaanse president Barack Obama heeft woensdag in een tv-interview gezegd dat de teleurstelling over de uitkomst van de klimaattop in Kopenhagen gerechtvaardigd is.
,,Volgens de wetenschap moeten we de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk verminderen in de komende 40 jaar. Niets in het Kopenhagen-akkoord verzekert dat dat gebeurt'', erkende Obama. Maar toch stelde de president dat in plaats van een ,,compleet fiasco'' in Kopenhagen er in ieder geval ,,niet te veel achteruitgang'' was.
De klimaattop in het Deense Kopenhagen sloot vorige week af zonder een wereldwijd aanvaard plan om de klimaatschommelingen en de gevreesde gevolgen daarvan gezamenlijk aan te pakken. Het Akkoord van Kopenhagen is slechts een intentieverklaring over het te voeren beleid. De tekst werd op het laatst vooral dankzij Obama als compromis naar voren geschoven.
Het akkoord is uiteindelijk een goed voornemen voor het komende jaar in de hoop dan tot bindende en gedetailleerde afspraken te kunnen komen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.