Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Obama: "Bescherm de aarde nu het nog kan"

  •  
01-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Obama_Pat-Hawks-Flickr.jpg

© Foto: Pat Hawks (Flickr Public Domain)

De Amerikaanse president Barack Obama wil dat ambitieuze maatregelen worden genomen op de klimaattop die dit jaar in Parijs wordt gehouden. "Dit moet het jaar zijn waarin de wereld eindelijk een overeenkomst sluit om de ene planeet die we hebben te beschermen, nu we dat nog kunnen'', benadrukte hij maandag (lokale tijd) in Alaska.
VS ook verantwoordelijk
De president erkende tijdens een bijeenkomst met buitenlandse ministers dat ook de Verenigde Staten deels verantwoordelijk zijn voor het opwarmen van de aarde. Hij beloofde dat zijn land zal helpen bij het oplossen van het probleem.
Alaska
Het is geen toeval dat de bijeenkomst in Alaska werd gehouden. De president is van plan enkele dagen door de staat te reizen, om te laten zien dat lokale problemen een voorbode kunnen zijn van grotere calamiteiten. Zo worden dorpen er volgens de president bedreigd door de erosie van de kust.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.