Vroege Vogels

Obama belooft klimaatimpuls

  •    •  
15-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
De Amerikaanse president Barack Obama komt met een nieuwe impuls voor actie tegen de klimaatverandering. In zijn eerste persconferentie sinds zijn herverkiezing op 6 november zei Obama woensdag dat hij de komende maanden een gesprek in het hele land wil aangaan om hiervoor een gemeenschappelijke grond te vinden.
Verplichting
"Ik ben ervan overtuigd dat de klimaatverandering echt is, dat het wordt beïnvloed door menselijk gedrag en kooldioxide-uitstoot. En als gevolg daarvan, denk ik dat we een verplichting aan toekomstige generaties hebben om er iets aan te doen", aldus Obama.
Leerproces
Obama erkende dat zijn standpunt over klimaatverandering een "leerproces" en "moeilijke politieke keuzes" vereisen. Maar hij hield vol dat de impuls verenigbaar zal zijn met zijn inspanningen om meer banen te creëren in de nog steeds wankele economie.
"Je kunt verwachten dat je meer van me zal horen in de komende maanden en jaren over hoe we deze agenda gaan vormgeven", zei de president.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.