Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

NVWA: "Verwijder Ambrosia"

  •  
19-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ambrosia_03.jpg
Door de hooikoortsplant Ambrosia te vernietigen, kunnen we er met zijn allen voor zorgen dat het hooikoortsseizoen niet onnodig lang duurt. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maandag. Het hooikoortsseizoen kan twee maanden langer duren als de verspreiding van de pollen van de plant niet wordt voorkomen.
Restafval
De NVWA roept particulieren, groenbeheerdiensten, akkerbouwers en natuurbeheerders op om de plant te verwijderen als ze hem tegenkomen. Hij moet dan niet in de GFT-container gegooid worden, maar bij het restafval. GFT-afval kan namelijk als compost weer in de natuur terecht komen. Restafval daarentegen wordt verbrand.
Allergische reacties
Bij het verwijderen van de plant moeten mensen wel voorzichtig zijn. De NVWA raadt aan handschoenen en dekkende kleding te dragen. Als de plant bloeit, zijn een mondkapje en een veiligheidsbril een must, omdat anders nare allergische reacties kunnen optreden.
Niet gevestigd
De ambrosia komt vaker voor na een warme zomer, zoals die van dit jaar. De plant heeft zich nog niet definitief gevestigd in Nederland, volgens de NVWA. Om dit te voorkomen wordt elk jaar opgeroepen tot de bestrijding ervan.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.