Vroege Vogels

NVWA-inspectie bij Brabantse hondenfokkerij gaat door

  •  
25-01-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
Honden

© ANP

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is verder gegaan met het inspecteren van een omstreden hondenfokkerij in Eersel bij Eindhoven en het in veiligheid brengen van dieren die daar nu nog zitten. De autoriteit was er ook dinsdag met twintig mensen onder wie dierenartsen in de weer en nam toen in totaal 280 honden in bewaring.

De fokker is al eerder in opspraak geweest doordat er in zijn bedrijf niet goed voor de dieren werd gezorgd. Hij kreeg eind vorig jaar de opdracht de werkwijze te verbeteren, maar heeft dat volgens de NVWA onvoldoende gedaan.

Bekend bij de autoriteiten

Het is niet voor het eerst dat er honden bij dit bedrijf zijn meegenomen om ze ergens anders een beter leven te geven. Vorig jaar kreeg de ondernemer al zowel de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) als dierenwelzijnsorganisatie House of Animals op zijn dak. De autoriteit begon met onderzoek om de fokker uiteindelijk zowel via het bestuursrecht als via het strafrecht te kunnen aanpakken.

Bron: ANP

Meer over:

nvwa, hondenfokkerij,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.