Vroege Vogels

Nuon Solar Team op weg naar wereldrecord

  •  
21-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zonnepanelenpark_Activ-Solar-Flickr.jpg

© Foto: Activ Solar (Flickr Creative Commons)

 Studenten van de TU Delft proberen een nieuw wereldrecord zonneracen in de wacht te slepen. Ze liggen 'precies op schema', laat een woordvoerster weten.

Versleten band

"We hebben een paar meevallers en een paar tegenvallers gehad, die heffen elkaar op. Het weer zit 100 procent mee, maar daar staat tegenover dat we iets meer energie verbruiken dan verwacht. En we hebben een versleten band moeten vervangen", aldus de woordvoerster van het studententeam.

Zonneracewagen

Het team racet vanaf zonsopgang (5.19 uur) met hun zonneracewagen 'Nuna' op een testbaan voor voertuigen in Lelystad. Het doel is om binnen twaalf uur 750 km af te leggen. Als alles goed gaat halen de studenten om 17.19 uur het record binnen.

Praktijktest

De race is de eerste serieuze praktijktest voor het nieuwe team van Delftse studenten, dat in oktober wereldkampioen wil worden in Australië. Ook de studenten van de Technische Universiteit Eindhoven zijn druk in de weer. Zij presenteren een nieuwe door de zon aangedreven gezinsauto. Het Eindhovense team verdedigt hiermee zijn wereldtitel in de categorie gezinsauto's.

World Solar Challenge

De World Solar Challenge in Australië is een prestigieuze wedstrijd met zonneauto's. De deelnemers moeten ongeveer 3000 kilometer door de Australische woestijn rijden, van Darwin in het noorden naar Adelaide in het zuiden. De wedstrijd duurt een week.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.