Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nummer 1 in de penarie

  •  
17-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
VogelTop100_cd.jpg
Alarmeren kan de merel als de beste. Als de vogel soortgenoten waarschuwt gebeurt dat met veel 'tsjink-tsjink-tsjink' (volgens Wikipedia!). Het alarm dat deze dagen klinkt geldt de merels zelf. Wordt de populairste vogel van Nederland bedreigd?
Luister de reportage hier terug
Vogelbescherming maakte vorige week bekend dat het Usutu virus vanuit Duitsland nu snel de grens met Nederland nadert. In ons buurland zijn al honderdduizenden merels het slachtoffer van de ziekte. Om het verloop van het virus goed te kunnen bijhouden worden nu dode merels gezocht. Lees het bericht van 8 oktober.
Ook SOVON Vogelonderzoek meldt nu slecht merelnieuws. Na vijf jaar stadsvogeltellingen in het project MUS (Meetnet Urbane Soorten) blijkt dat de talrijkste broedvogel in de stad langzaam, maar zeer gestaag in aantallen afneemt.
Vroege Vogels zet de zaken op een rijtje op 21 oktober.
De foto 'Merel in Geel' staat in de Vroege Vogels Foto Galerij en is gemaakt door monikan. Bekijk meer foto's van deze fotograaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.