Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

NPO Radio 2 wordt Het Groene Station

  •  
30-09-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
geluk_carousel_missed-1442483156.jpg
NPO Radio 2 zendt van 5 tot en met 9 oktober uit vanaf Utrecht Centraal Station. Van 09.00 tot 22.00 uur gaan vijf NPO Radio 2-dj’s de groene strijd aan met elkaar. Artiesten komen live optreden, tenminste als treinreizigers voldoende energie weten op te wekken door te dansen op de Energy Floor. Onder andere Racoon en Saybia zullen een akoestisch optreden geven. Ook luisteraars kunnen meedoen aan Het Groene Station door speciale dag-uitdagingen op de NPO Groen-app aan te gaan en zo samen met de dj’s zo groen mogelijk te leven. Vrijdag 9 oktober wordt de groene opbrengst bekend gemaakt.  
Groene uitdagingen
NPO Radio 2-dj’s Bart Arens, Wouter van der Goes, Gijs Staverman, Jasper de Vries en Jan-Willem Roodbeen strijden van 5 tot en met 9 oktober om de groenste dj te worden. De dj’s krijgen elke dag uitdagingen op het gebied van afval, voedsel, consumptie, vervoer en energie. DJ Stefan Stasse geeft in zijn programma De Staat van Stasse (KRO-NCRV) dagelijks de tussenstand.
 
Vrijdag 9 oktober, op de Dag van de Duurzaamheid, om 23.00 uur wordt in het radioprogramma het Platenpaleis (BNN) live de uitslag van de groene strijd bekend gemaakt. NPO Radio 2 wil hiermee luisteraars op een positieve manier inspireren om een groene(re) lifestyle uit te proberen.
 
Het Groene Station
Het groene epicentrum is Utrecht CS. Van 09.00 uur tot 22.00 uur zendt NPO Radio 2 programma’s uit vanaf een winkelpand in de stationshal. Treinreizigers kunnen ter plekke stroom opwekken door te dansen op een speciale Energy Floor. Met die stroom geven bekende artiesten live optredens op het station.
NPO Groen app
De NPO Groen app is gratis te downloaden. Deze app geeft volop tips en informatie en daagt de gebruiker uit om ‘groener’ te leven. Voor de week van Het Groene Station zijn er speciale dag-uitdagingen ontwikkeld waarmee de luisteraars samen met de dj’s de strijd aan kunnen gaan. Verder biedt de app vijfendertig week-uitdagingen: drie minuten douchen in plaats van tien of de trap nemen in plaats van de lift. De uitdagingen kan de deelnemer op sociale media delen met vrienden. Tussentijds wordt de app-gebruiker bijgepraat over de positieve impact van het nieuwe gedrag en krijgt motiverende en inspirerende videoboodschappen van bekende Nederlanders.
Kijk voor meer informatie en de downloadknoppen op  npo.nl/groen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.