Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Noorse jagers mogen dit jaar weer wolven afschieten

28 sep 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Wolf

© Bron: Pixabay

Komende winter mogen jagers in Noorwegen maximaal 26 wolven schieten. Dat heeft het Noorse ministerie van Milieuzaken besloten. De wolven mogen geschoten worden omdat ze regelmatig slachtingen aanrichten onder de Noorse schapenpopulatie.

Dode schapen

Tot juli van dit jaar werden er 379 schapen gedood. Het aantal gedode schapen stijgt de laatste jaren. Een enkele wolf zou dit jaar alleen al 225 dode schapen op zijn geweten hebben. In de vorige winter mochten nog 20 wolven gedood worden. Uiteindelijk werden er maar acht uitgeschakeld. Het jachtseizoen begint op 1 oktober.
Volgens minister van Milieuzaken Vidar Helgesen vormen wolven in Noorwegen een groeiend probleem, "vooral voor weilanden waar dieren op grazen".

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.