Vroege Vogels

Noorse jagers mogen dit jaar weer wolven afschieten

  •  
28-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
315 keer bekeken
  •  
Wolf

© Bron: Pixabay

Komende winter mogen jagers in Noorwegen maximaal 26 wolven schieten. Dat heeft het Noorse ministerie van Milieuzaken besloten. De wolven mogen geschoten worden omdat ze regelmatig slachtingen aanrichten onder de Noorse schapenpopulatie.

Dode schapen

Tot juli van dit jaar werden er 379 schapen gedood. Het aantal gedode schapen stijgt de laatste jaren. Een enkele wolf zou dit jaar alleen al 225 dode schapen op zijn geweten hebben. In de vorige winter mochten nog 20 wolven gedood worden. Uiteindelijk werden er maar acht uitgeschakeld. Het jachtseizoen begint op 1 oktober.
Volgens minister van Milieuzaken Vidar Helgesen vormen wolven in Noorwegen een groeiend probleem, "vooral voor weilanden waar dieren op grazen".

Meer over:

schapen, noorwegen, wolf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Toby Rijks
Toby Rijks29 sep. 2017 - 13:23

Als we de gevolgen van de mens afwegen tegen de gevolgen van de wolf op de natuur, dan vraag ik me af waar de marsmannetjes in de toekomst op gaan jagen mochten zij de opdracht krijgen om de populatie van schadelijke soorten te halveren.... De mens is en blijft in veel gevallen het meest hebzuchtige roofdier op aarde, ten koste van alles om z'n eigenbelang te dienen.....helaas.

Harm Piek
Harm Piek29 sep. 2017 - 12:49

Zijn ze in Noorwegen nu helemaal van de pot gerukt" .? Waar blijft de internationale natuur- en milieubeweging om hier tegen te strijden? Het wordt de hoogste tijd om hier iets tegen te doen. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.