Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Noordzee officieel beschermd

  •  
02-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Volgens de Europese Natura 2000 richtlijnen had Nederland de zeereservaten al in 1995 moeten aanwijzen. Na jaren van overleg en ruzie tussen natuurorganisaties, de vissers en de overheid wees Minister Verburg in december de eerste vier natuurgebieden aan. Het gaat om de Noordzeekustzone ten noorden van Bergen, de Vlakte van Raan in de monding van de Westerschelde, de Doggersbank en de Klaverbank, in totaal 741.000 hectare.
Organisaties als Stichting De Noordzee en Greenpeace vinden dat het niet snel genoeg gaat. Volgens hen treuzelt Minister Verburg van LNV en zijn ze bang dat er van natuurbescherming weinig terecht gaat komen. Verder zou de hele Nederlandse Kustzee beschermd moeten worden.
Zondag organiseert Stichting de Noordzee samen met SEA LIFE Scheveningen de Noordzeedag . De hele dag staat in het teken van beschermde gebieden op de Noordzee. Er is poppenkast voor de allerkleinsten, een Noordzeespel, in de filmzaal draaien Noordzeefilms en er worden diverse lezingen door Stichting De Noordzee gegeven.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.