Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Noordkromp, paardenzadel, zaagje, muiltje, trapgevel...

  •  
25-07-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
332 keer bekeken
  •  
schelpenzoekkaart.JPG
Bijna alle schelpen die in Nederland op het strand liggen kunt u ook vinden op de Schelpenzoekkaart van de NMV. Onmisbaar voor iedereen die deze zomer naar de kust gaat. Bijna 200 soorten afgedrukt op een geplastificeerd A4-tje. "Snorkelaars kunnen zelfs met de kaart de zee in gaan!"
Op de zoekkaart vindt u een mooie verzameling plaatjes en prachtige namen: hartschelp, noordkromp, paardenzadel, zaagje, zwaardschede, muiltje, trapgevel, alikruik, penhoren, paalworm, rotsboorder, gaper, muizenkeutel.... Alle informatie over de zoekkaart staat op de website van de Nederlandse MalacologischeVereniging .
Vroege Vogels gaat schelpenjutten samen met Piet van Pel, een gepassioneerd verzamelaar uit Egmond aan Zee. Van Pel is amateur, maar wel een hele fanatieke. Er zijn diverse schelpen naar hem vernoemd, met als mooiste de Conus Peli.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.