Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Noordkromp, paardenzadel, zaagje, muiltje, trapgevel...

  •  
25-07-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schelpenzoekkaart.JPG
Bijna alle schelpen die in Nederland op het strand liggen kunt u ook vinden op de Schelpenzoekkaart van de NMV. Onmisbaar voor iedereen die deze zomer naar de kust gaat. Bijna 200 soorten afgedrukt op een geplastificeerd A4-tje. "Snorkelaars kunnen zelfs met de kaart de zee in gaan!"
Op de zoekkaart vindt u een mooie verzameling plaatjes en prachtige namen: hartschelp, noordkromp, paardenzadel, zaagje, zwaardschede, muiltje, trapgevel, alikruik, penhoren, paalworm, rotsboorder, gaper, muizenkeutel.... Alle informatie over de zoekkaart staat op de website van de Nederlandse MalacologischeVereniging .
Vroege Vogels gaat schelpenjutten samen met Piet van Pel, een gepassioneerd verzamelaar uit Egmond aan Zee. Van Pel is amateur, maar wel een hele fanatieke. Er zijn diverse schelpen naar hem vernoemd, met als mooiste de Conus Peli.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.