Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Noodklok over wegroven steenuilenjongen

  •  
07-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Steenuil_RonvanRijn.jpg

© Fotograaf: RonvanRijn

Het Brabants Landschap luidt de noodklok over het wegroven van jonge steenuilen uit nestkasten. Dat meldden ze afgelopen vrijdag op hun website.
Opengebroken
Er was al een tijdje het vermoeden dat jonge steenuilen uit nestkasten werden geroofd die het Brabants Landschap had opgehangen. De stichting plaatste op een aantal kasten een slot, maar ook die werden opengebroken.
Probleem
Het houden van kooivogels is niet verboden, het weghalen uit de natuur wel. Volgens de stichting ligt hier het probleem, omdat bijna geen enkele Europese vogelsoort gefokt kan worden. Wilde vogels moeten telkens uit hun natuurlijke omgeving gehaald worden om verhandeld te kunnen worden op internet en op beurzen.
Actie
Het Brabants Landschap wil dat er actie ondernomen wordt. Volgens hun moet de overheid strenger optreden tegen bepaalde vogelsoorten in kooitjes. "Er zou een lijst moeten worden opgesteld van vogels die onmiddellijk uit gevangenschap moeten worden verlost", meldt de stichting. 
Het is dus de hoogste tijd dat de staatssecretaris van EZ, die over natuur gaat, nu snel komt met een lijst van vogels die niet meer gehouden en verhandeld mogen worden. Op werelddierendag, 4 oktober, overhandigen Natuur- en Milieufederaties een petitie tegen Wildlifecrime aan de Tweede Kamer. Je kunt nog tekenen, op wildlifecrime.eu .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.