Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nominaties Jan Wolkers Prijs

  •  
06-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
214 keer bekeken
  •  
JWPrijs_logo.jpg
Dit weekeinde worden de vijf nominaties van de eerste Jan Wolkers Prijs bekend gemaakt. De prijs is een initiatief van Vroege Vogels, het Wereld Natuur Fonds en de Volkskrant. Jury-voorzitter Johan van de Gronden zal de keus zondag toelichten. Dan verschijnt ook een nieuwsbericht op de website met de vijf namen.
Meer dan 180 boeken die zijn verschenen tussen 1 januari 2012 en 1 juni 2013 zijn voor de prijs ingezonden. Het aanbod was zeer divers: van encyclopedie tot kinderboek, van poëzie tot historie en van roman tot veldgids. Die variatie komt ook op de longlist tot uitdrukking.
De prijs bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro en een originele tekening gemaakt door Siegfried Woldhek. De keus voor de naam Jan Wolkers Prijs was eenvoudig: in al het werk van Wolkers kom je natuur tegen, in zijn boeken, beeldende kunst en in zijn tuin op Texel, waar hij als televisiemaker prachtig over planten en dieren sprak. De organisatoren vinden het een eer dat Karina Wolkers het idee voor de prijs meteen omarmde: ‘Het klinkt mooi hè, de Jan Wolkers Prijs. Nou was Jan wat ambivalent wat prijzen betreft, maar deze zou hij heel mooi hebben gevonden.’
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.