Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nominaties BoomKroon bekend

  •  
11-07-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
BoomKroon_logo_02.jpg
Hilversum, 11 juli. Wie heeft het origineelste bomenidee? De Bomenstichting en het VARA radioprogramma Vroege Vogels maakten vandaag de genomineerden bekend van de wedstrijd 'BoomKroon'.
De BoomKroonCompetitie leverde meer dan 150 heel diverse plannen op. Van een ‘boomfile’ langs alle Nederlandse snelwegen tot een ‘bomenspiraal’ en een ‘hart van bomen’ (het plan om bij het geografische midden van Nederland een groep amberbomen te planten in de vorm van een hart). Jurylid Frank Naber directeur van de bomenstichting is zeer tevreden over de inzendingen. ‘het overtreft de verwachtingen en laat zien hoe ondernemend en creatief mensen zijn met bomen’, aldus Naber.
Onder de inzendingen zitten de nodige opvallende initiatieven. De Wifi-Tree bijvoorbeeld, is ‘een bestaande, markante boom, die wordt voorzien van een nestkastje, waarin een wifi-zender zit. In de buurt van de boom kunnen de mensen dan mobiel internetten’. Bijzonder is het enorme aantal plannen met fruit- en noten bomen. Ook veel gehoord: geboortebomen, herinneringsbomen, feestbomen, een bomenfonds, bomen als kunstwerken en figuurbomen. Geen nominatie, maar wel een eervolle vermelding voor ‘de rode draad’. Een plan voor een met esdoorns beplante lijn van Slochteren naar Den Haag om aan te geven ‘dat de politiek teveel in termen van geld en gas denkt dan in termen van milieu’.
Uiteindelijk zijn de volgende 12 plannen genomineerd:
De Boomgedichtenroute, het Voetboomveld, Lievelingsbomen, Bomen langs de Merwede, Bekroond uitzicht, het Bomen ABC, de Boomtoren, Bomen op kinderspeelplaatsen, Red de babyboompjes, Koning kroon, Ieder dorp zijn eigen boomgaard en de Boom-ontzie-lineaal. (Een toelichting op deze plannen is te lezen op www.boomkroon.nl )
Tot eind september kunt u op de boomkroonplannen stemmen op de site www.boomkroon.nl . Zondag 20 september maken we de winnaar van de boomkroon bekend. De Bomenstichting gaat zich maximaal inzetten om het winnende idee te realiseren. Vroege Vogels zal de winnaar blijven volgen, in de uitzendingen en op de website.
De BoomKroon wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Bomenstichting. Verder riep de stichting 2010 uit tot het ‘Jaar van de monumentale boom’, omdat bomen meer aandacht verdienen.
Bron: Vroege Vogels, de Bomenstichting

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.