Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Plantenbak-oehoes genomineerd voor 'Dier van het Jaar' verkiezing

22 sep 2020
  •  
leestijd 1 minuten

De oehoe-familie dit voorjaar in de plantenbak van Jos Baart leefde, is genomineerd voor de 'Dier van het Jaar'-verkiezing van kinderkrant Kidsweek. De krant reikt sinds 2011 elk jaar rond Dierendag de titel Dier van het Jaar uit aan een dier dat iets bijzonders gepresteerd of meegemaakt heeft. De oehoes van Jos hebben concurrentie van onder andere een reuzenpanda en een damhert met een regenton in zijn gewei. 

Wereldberoemd

De oehoe-kuikens werden naar aanleiding van de Vroege Vogels reportage wereldberoemd. Niet alleen in Nederland werd het filmpje miljoenen keren bekeken, maar ook in Canada en het Verenigd Koningkrijk kregen de kuikens veel aandacht.
Uiteindelijk zijn ze door Jos Baart naar de opvang gebracht, omdat de plantenbak te klein voor ze werd en ze in het centrum van het Belgische plaatsje Geel niet meer veilig konden opgroeien.

Stemmen

Stemmen kan tot en met maandag 28 september via deze link. Op zondag 4 oktober wordt op het Dier van het Jaar Feest in Apenheul in Apeldoorn bekendgemaakt welk dier de meeste stemmen heeft gekregen en wordt uitgeroepen tot Dier van het Jaar 2020. Mocht de Belgische oehoe-familie winnen, dan gaat er 1000 euro naar Natuurhulpcentrum Opglabeek, waar ze op dit moment worden klaargestoomd voor een leven in de vrije natuur. 

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.