Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nog veel handel in schildpadden Indonesië

  •  
18-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schildpad_04.jpg
De illegale handel in schildpadden gaat in Indonesië onverminderd door. Steeds vaker worden zeldzame of bedreigde soorten verhandeld. Ook komt steeds meer 'handelswaar' uit andere Aziatische landen op de Indonesische markt terecht. Dat meldde Traffic donderdag, een organisatie die de handel in wilde dieren in de gaten houdt.
Beschermde soorten
De organisatie ging langs markten, tentoonstellingen met reptielen en dierenwinkels in de hoofdstad Jakarta. Daar werden in 2010 49 soorten schildpadden aangetroffen. Bij een vergelijkbaar onderzoek in 2004 waren dat nog 47 soorten. Tevens werden meer beschermde dieren aangetroffen. Nu vonden de onderzoekers 139 schildpadden die van een beschermde soort zijn, tegen 113 in 2004.
Ook bleek dat 70 procent van de soorten uit het buitenland was geïmporteerd. Bij het vorige onderzoek lag dat percentage nog rond de 50.
Traffic wil dat de Indonesische overheid de regels strenger controleert en illegale handelaren voor de rechter brengt.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.