Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nog weken wachten op vlinders

  •  
24-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dagpauwoog.jpg
Het zal nog weken duren voor de eerste vlinders te zien zijn. Voor de vlinders die als pop overwinteren, kan het zelfs wel tot in april duren voor de eerste exemplaren worden waargenomen. Gewoonlijk zijn in februari alweer vlinders gezien.
Dat meldde de Vlinderstichting woensdag. Volgens de stichting zorgt het aanhoudend koele weer ervoor dat de winterslaap van de kleurige fladderaars nog een poosje voortduurt. De Vlinderstichting baseert die verwachting op het langjarig bijhouden van temperatuur en aantal uren zonneschijn per dag.
De kleine vos, de dagpauwoog, de citroenvlinder en de gehakkelde aurelia zijn overwinteraars, die in het voorjaar als eerste worden waargenomen. De Vlinderstichting verwacht deze vlinders nu rond half maart. Vlinderpoppen komen door de kou veel langzamer tot ontwikkeling. Daarom zullen soorten als koolwitjes, boomblauwtjes en bonte zandoogjes naar verwachting pas in april weer te zien zijn.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.