Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nog weinig concrete plannen in het Klimaatakkoord

  •  
05-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vergaderen klimaatakkoord plannen

© Bron Pixabay

Maanden van onderhandelen over het Klimaatakkoord hebben op verschillende gebieden weinig opgeleverd. De plannen bij de industrie en voor verkeer en vervoer zijn nog weinig concreet, meldt de NOS na inzage van de hoofdlijnen van het akkoord.
Komende dinsdag worden de resultaten aan minister Wiebes van Economische Zaken gepresenteerd. Landbouw weet de doelstellingen wel te halen, maar schuift pijnlijke maatregelen voor zich uit.
De industrie is het nog niet eens geworden over maatregelen om tot een forse CO2-reductie te komen. Bedrijven willen meer zekerheid over overheidsbeleid en financiële steun. Ook bedrijven en organisaties die zich bezighouden met vervoer hebben nauwelijks een akkoord gesloten. De belangrijkste maatregel waar onenigheid over is met de milieubeweging blijf het afvangen en opslaan van CO2 (CCS) in lege gasvelden onder de Noordzee.
Bron: ANP

Meer over:

klimaatakkoord
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.