Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nog steeds olievlekken op Noordzee

  •  
08-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Olievlek_19.jpeg
Op de Noordzee drijft nog steeds olie uit het bij het Belgische Zeebrugge gezonken vrachtschip Flinterstar. De vlekken gaan langzaam in noordelijke richting, maar of ze de Nederlandse kust bereiken was woensdagmiddag nog niet duidelijk.
Waar blijft de olie?
Rijkswaterstaat houdt de olie vanuit de lucht in de gaten. Ook op de stranden wordt gekeken of er al iets is aangespoeld. Het is mogelijk dat de olie deels verdampt of zinkt, aldus een woordvoerder van de dienst.
Aanvaring
Het Nederlandse vrachtschip zonk dinsdagochtend na een aanvaring. Het schip had als brandstof 125 ton dieselolie en 427 ton zware olie aan boord, verdeeld over zeker zes verschillende tanks. Onduidelijk is hoeveel tanks zijn beschadigd. Ter plekke helpt Rijkswaterstaat met een oliebestrijdingsvaartuig.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.