NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Nog nooit is de eikenprocessierups zo noordelijk aangetroffen

8 okt 2013
  •  
leestijd 1 minuten
eikenprocessierups_n.jpg
Bij de gemeente Leek (Groningen) is eind september een forse aantasting door de eikenprocessierups aangetroffen. Nog nooit is de eikenprocessierups zo noordelijk aangetroffen in Nederland. Leek is de tweede locatie in de provincie Groningen waar de eikenprocessierups is aangetroffen.
Feromoonvallen
De vondst van deze forse populatie is in lijn met de vangsten in feromoonvallen in 2012, waarbij verse vlinders zijn gevangen. Verse vlinders in de val die nog niet gepaard hebben, zijn geboren in de buurt van de vangsten. Dat geeft inzicht in de locaties waar in de toekomst aantastingen te verwachten zijn.
Bron: Tekst: Silvia Hellingman, Biocontrole Onderzoek & Advies en Arnold van Vliet, De Natuurkalender , Wageningen University
Lees verder op natuurbericht.nl

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.