Vroege Vogels

'Nog altijd grove misstanden in varkensslachthuizen'

  •  
17-01-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
varken_slachthuis.jpg

© Een zeug op weg naar het slachthuis. Foto: MargreetS

Varkensslachthuizen houden zich nog vaak niet aan de wet, stelt Varkens in Nood naar aanleiding van opgevraagde NVWA-rapporten. De dierenwelzijnsorganisatie wil dat onafhankelijk cameratoezicht verplicht wordt.

Uit de rapporten blijkt volgens Varkens in Nood dat van begin 2018 tot en met juni 2019 grove misstanden hebben plaatsgevonden bij het aanvoeren en doden van varkens. Als voorbeeld noemt de organisatie varkens die krijsend verdrinken in heet water, gewonde dieren die illegaal zijn vervoerd, uitgescheurde spieren van varkens die dagenlang in hun eigen mest in het slachthuis stonden en varkens die levend in een kadaverbak zijn beland.

Volgens Varkens in Nood gaat het hier nog slechts om incidenten die geregistreerd zijn, terwijl dergelijke voorvallen vaak ook bewust niet worden gerapporteerd. Omdat inspecteurs van de NVWA niet altijd overal aanwezig kunnen zijn, pleit Varkens in Nood voor toezicht via camera's die beelden schieten die extern kunnen worden bekeken.

Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.