Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

NK Merelzang gaat gewoon door

  •  
01-04-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
merel_26.jpg
Er kunnen nog steeds stukjes merelzang worden ingezonden voor het Nederlands Kampioenschap Merelzang dat Vroege Vogels samen met geluidenverzamelaar Henk Meeuwsen organiseert.
We hebben al veel enthousiaste reacties en inzendingen gekregen, maar ook een aantal verontruste vragen: Het NK Merelzang zou toch geen 1 april-grap zijn?
Op maandag 31 maart berichtte namelijk het ANP:
"Tegenwoordig is een 1 aprilgrap pas geslaagd als media erin trappen. (...) Het is afwachten hoeveel vogelaars het geluid van merels hebben opgestuurd naar het programma Vroege Vogels, dat dinsdagavond op tv bekendmaakt welke merel de zangkampioen 2014 is. Die merel krijgt een eigen lied."
Het bericht werd door veel media overgenomen. We voelen ons zeer vereerd dat ons ongevraagd zoveel humor wordt toebedeeld, maar we zijn echt bloedserieus. Vogelaars en andere merelliefhebbers kunnen dan ook écht nog steeds hun mooiste stukje merelzang opsturen.
In 2010 werd de merel verkozen tot de mooiste zanger van alle vogels in Nederland. Twee jaar later werd zijn zang zelfs uitgeroepen tot het allermooiste natuurgeluid. Die 1 miljoen zwarte vogels zingen zeker niet allemaal even mooi. Sterker nog, sommige merels zijn enorm saai en anderen zingen zo vals als een kraai, aldus geluidenverzamelaar Henk Meeuwsen. Melodieus of niet, zeker is dat ze heel erg verschillend kunnen zingen.
Ken jij een merel die heel mooi of bijzonder zingt? Stuur ons het wijsje van jouw merel op voor het Nederlands Kampioenschap Merelzang. Zijn lied wordt vereeuwigd door een Nederlandse muzikant en voor de winnende merel is er een vogelbadje en een kilo rozijnen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.