Vroege Vogels

Nijmegen gaat voor algeheel vuurwerkverbod

  •  
05-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vuurwerk_RS

© pixabay

Liefhebbers van vuurwerk moeten komende jaarwisseling niet in Nijmegen zijn. De gemeenteraad heeft woensdagavond ingestemd met een motie van GroenLinks en de Partij voor de Dieren om het komende jaar het afsteken van vuurwerk totaal te verbieden in de Waalstad, meldt Omroep Gelderland.

De vuurwerkdiscussie liep al langere tijd in Nijmegen. Tegenstanders wezen voortdurend op de grote problemen tijdens Oud en Nieuw, zoals de vuurwerkslachtoffers en het geweld tegen hulpverleners.

Raadslid Nick de Graaf (VVD) noemde het een droevige avond, omdat een einde werd gemaakt aan een traditie waar veel mensen plezier aan beleven, alleen omdat GroenLinks en de Partij voor de Dieren er niet van houden. Ook Jean Paul Broeren (Stadspartij DNF) riep de partijen op om de Nijmegenaar niet de lol van het vuurwerk af te pakken.

Bron: ANP

Meer over:

vuurwerk
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

johcor10
johcor106 mrt. 2020 - 14:09

Nijmegen, proficiat!!! Eindelijk een einde aan die ronduit archaïsche gewoonte. Alternatief? Maak bijvoorbeeld voor allen een mooie lichtshow met behulp van geavanceerde (laser)technieken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.