Vroege Vogels

Nieuwjaarsconcert over de aarde

  •  
29-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
NBE

© Repetitie nieuwjaarsconcert

Net als voorgaande jaren brengt het Nederlands Blazers Ensemble het Nieuwjaarsconcert vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. Het concert heeft deze keer als thema 'Lang zullen we ronddraaien', een ode aan onze planeet aarde. In samenwerking met ‘Kening fan’e Greide’ (Koning van de weide) staat de grutto centraal.

Samen voor gezonde aarde

Het Nieuwjaarsconcert van het NBE staat al jaren garant voor ontroering en verrassing. Maar de editie van 2018 belooft extra speciaal te worden. Dit jaar is het thema van het Nieuwjaarsconcert: Lang zullen we ronddraaien! Een thema met een duidelijke boodschap, namelijk dat we er samen voor moeten zorgen dat de aarde vitaal, divers en gezond blijft: voor iedereen.

Grutto symbool voor biodiversiteit

Daarom werkt het NBE samen met ‘Kening fan’e Greide’ (King of the Meadows), een programma dat onderdeel uitmaakt van Leeuwarden Fryslân European Capital of Culture in 2018. Tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018 staat de grutto in de spotlights. Deze vogel staat symbool voor biodiversiteit. Het Nieuwjaarsconcert is dan ook een ode aan de diversiteit van het Europese landschap én de grutto.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.