Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nieuwe watermijten in Nederland ontdekt

  •  
08-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding_2015-10-30_om_14.53.50.png
De afgelopen jaren zijn in ons land negen nieuwe soorten watermijten ontdekt. De diertjes vormen een aanwijzing voor de kwaliteit van het water.De waterkwaliteit is vooral in het oosten van het land toegenomen. Daar zijn ook veel soorten teruggekeerd die in jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw waren verdwenen, zegt Harry Smit van EIS kenniscentrum voor insecten en andere ongewervelden. Hij heeft maandag over het onderwerp op de site Nature Today gepubliceerd.
Mijten
Watermijten zijn meestal minder dan 2 millimeter lang en leven vooral in zoet water. Volwassen mijten zwemmen vrij in het water, maar de larven leven als parasieten op andere waterinsecten, zoals libellen, waterkevers, muggen, maar ook op zoetwatermossels. Het totaalaantal soorten watermijten in Nederland bedraagt 267.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.