Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nieuwe soorten vogelspinnen ontdekt

  •  
02-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vogelspin.png
Een onderzoeker ontdekte negen soorten vogelspinnen in Brazilië. Vier van hun behoren bij een oude, weinig onderzochte familie.
16 soorten
"In dit gedeelte van Brazilië waren zeven soorten al bekend. Nu zijn het er zestien", zegt Rogério Bertanim van het Braziliaanse onderzoeksinstituut Butantan.
Klimmers
De zogenaamde boom-vogelspinen werde eerder gezien in de tropische gebieden van Africa, Azië en Zuid-Amerika. Deze soort wordt gekenmerkd door een sierlijke lichaamsbouw en kussentjes onder hun poten waardoor ze stevig kunnen vasthouden aan de takken en bladeren van bomen.
Specialisten
Bertanim beschrijft ook een tot nu toe onbekende soort (Pachistopelma bromelicola) die uitsluitend in bepaalde bloemplanten , de bromeliads, leeft.
De onderzoeker legt uit dat al deze nieuwe soorten heel gespecialiseerd zijn voor hun leefgebied en door menselijke activiteiten sterk bedreigd worden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.