Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nieuwe Paus (Ratzinger) veroordeelt Bio-industrie

  •  
20-04-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_270216.jpg

© varken

De nieuw gekozen Paus Benedictus XVI  heeft als hoofd van de Congregatie voor de Geloofsleer van de De RK kerk met kracht afstand genomen van de bio-industrie. In een vraaggesprek met de Duitse journalist Peter Seewald gaf Ratzinger aan dat hij dieren beschouwt als Gods schepselen. "Ondanks het feit dat ze niet dezelfde directe relatie hebben met God als de mens heeft, zijn ze schepselen die zijn wil tot uitdrukking brengen, schepselen die wij moeten respecteren als medeschepselen en als belangrijk onderdeel van de schepping".
 
Hoewel Stichting Wakker Dier als neutrale organisatie geen speciale boodschap heeft aan de religieuze aanspraken van kerkgemeenschappen of hun leiders, is het verheugend te constateren dat binnen een grote kerkgemeenschap eindelijk op het hoogste niveau  nagedacht wordt over het leed dat mensen productiedieren aandoen.
Stichting Wakker Dier heeft vorig jaar 4 oktober uitgeroepen tot Dominee D-day en roept geestelijken van alle denominaties op in hun kerken op werelddierendag of vaker aandacht te besteden aan het welzijn van dieren.

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.