Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Nieuwe natuurwet niet goed voor natuur'

  •  
04-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
c6a8346143.jpg

© Fotograaf: kasteelheertje

Het Nationale Park De Hoge Veluwe vreest dat de nieuwe Wet natuurbescherming niet goed is voor de natuur. In een brief heeft het park de Eerste Kamer daarom gevraagd er opnieuw over na te denken. De commissie van Economische Zaken van de Eerste Kamer buigt zich dinsdag over het voorstel.
In het nieuwe voorstel krijgt de overheid volgens het park te veel te zeggen over het beheer van de natuur. ,,De overheid is echter geen natuurbeheerder'', aldus De Hoge Veluwe. ,, Het beheer van de natuur moet aan deskundigen met vakmanschap en ervaring in het veld worden overgelaten. Het wetsvoorstel geeft daarvoor te weinig ruimte.''
De Hoge Veluwe vindt ook dat het wetsvoorstel de Nederlandse grondeigenaren onnodig belemmert in hun werkzaamheden. Het park vreest dat dit een negatief effect heeft op de al zo kwetsbare biodiversiteit in Nederland.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.