Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Vanaf 20 maart om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Nieuwe natuurfilm over de Waddenzee

18 okt 2019
  •  
leestijd 1 minuten
wad2RS

Vechtende haremleiders van de grijze zeehonden

© Ruben Smit Productions

Grijze en gewone zeehonden, grote sterns, eidereenden, bergeenden, slechtvalken, maar ook organismen van microscopisch formaat tonen de schoonheid en diversiteit van de Waddenzee. Vijf jaar lang filmde Ruben Smit met zijn crew ruim 500 uur beeldschone en indringende beelden in dit Unesco werelderfgoed. De met een Gouden Film bekroonde documentaire 'WAD, overleven op de grens van water en land' is op zondag 20 oktober om 20.20 uur bij BNNVARA op NPO 1 te zien. Op zaterdag 19 oktober om 17.15 uur zendt BNNVARA op NPO 1 'Achter de schermen bij natuurfilm WAD' uit, die een unieke inkijk geeft welke uitdagingen er komen kijken bij het maken van een natuurfilm over het Waddengebied. Bekijk hieronder de trailer!

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.