Vroege Vogels

Nieuwe naam voor vernieuwde wandelroute

  •  
23-12-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_156162.jpg
Het Vennekespad - een van de oudste langeafstandspaden van Nederland en volgens kenners ook een van de mooiste - is drastisch omgegooid en heeft gelijk een nieuwe naam gekregen: het Brabants Vennenpad.
De route is grondig gewijzigd, maar loopt nog steeds in een grote lus om Eindhoven heen. Naast vele Brabantse vennen passeert u ook de Strabrechtse Heide, het Dommeldal, de Kampina, Landgoed De Utrecht en De Malpie. De totale lengte bedraagt nu 233 km, vroeger was dit 200 km. Het Brabants Vennenpad heeft echter meer overnachtingsadressen en betere mogelijkheden voor wandelaars die met het openbaar vervoer reizen.
De eveneens herziene routegids biedt een routebeschrijving, 47 gedetailleerde topografische kaarten, praktische informatie over openbaar vervoer, kampeerterreinen, accommodaties en bezienswaardigheden onderweg. Ook zijn er suggesties voor dagetappes of tweedaagse tochten.
Het Brabants Vennenpad is niet de eerste Nederlandse langeafstandswandelroute die ingrijpend wordt aangepast. Al vanaf 1993 zijn Wandelplatform-LAW en Nivon bezig de bestaande LAW- en Streekpaden te herzien, beter op elkaar te laten aansluiten en zonodig samen te voegen. Recente voorbeelden zijn het Hollands Kustpad, het Pionierspad, het Marskramerpad, het Maarten van Rossumpad en het Trekvogelpad.

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.