Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nieuwe mottensoort vernoemd naar Trump

  •  
19-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
Neopalpa donaldtrumpi

© Bron: ZooKeys

Amerikaanse onderzoekers hebben een nieuwe mottensoort vernoemd naar Donald Trump. De geel-witte schaal van het insect deed de biologen dermate aan de haardracht van de komende president van de VS denken dat ze de soort Neopalpa donaldtrumpi doopten.
Het gaat om een mot die aanvankelijk was ondergebracht bij een andere soort maar nu toch een geheel eigen aard blijkt te hebben. Dat werd ontdekt bij onderzoek in het Bohart Museum voor Entomologie in Californië. Het leefgebied van de mot loopt van de staat Californië (VS) tot Baja California (Mexico).
Het is het tweede insect dat Trumps naam draagt. Eerder kreeg een rups vanwege de sterke beharing en de gelijkenis met de coiffure van de miljardair in de digitale volksmond op internet de naam Donald Trump caterpillar of Trumpapillar.
Twitterbericht:
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.