Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nieuwe mode van oude wol

  •  
01-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wol.jpg
In Nederland gooien we jaarlijks flink wat kleding weg. De afvalberg van broeken, truien en ondergoed is waarschijnlijk nog nooit zo hoog geweest. Het gaat om een hoop van zo’n 235 kiloton aan kleding. Ter vergelijking, zijn dat 350 voetbalvelden vol. Een flink deel van die kleding, namelijk 70% eindigt ook nog eens in de verbrandingsoven.
Ellen Mensink, voorzitter van het Creative City Lab wil hier iets aan doen. Ze werkt aan een mode-collectie, waarin ze van het materiaal van oude wollen truien, nieuwe kleren maakt. Volgens Mensink is er in Nederland op dit moment zoveel wolafval aanwezig dat je er naar schatting wel 1 miljoen nieuwe truien van kan maken.
De wolindustrie kwam afgelopen maanden negatief in het nieuws na onthullingen van dierenactieorganisatie PETA. Zo publiceerde ze in augustus een video waarop is te zien dat op grote fokkerijen in Argentinie, schapen structureel worden mishandeld. De video was ook een aanklacht tegen kledingbedrijf Patagonia, die de wol afnam van de bewuste schapenfokkerijen. Het kledingconcern liet na de publicatie weten te stoppen met het inkopen van wol. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.