NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Nieuwe kweldernatuur voor Terschelling

18 jan 2016
  •  
leestijd 1 minuten
terschelling_heuvelyoup.jpg

© Terschelling (Fotograaf: heuvelyoup)

De realisatie van open kwelders aan de zuidkant van Terschelling is weer een stap dichterbij gekomen. Niet voor landaanwinning, maar voor nieuwe natuur en een nieuw landschap, met een bijzondere vorm, geïnspireerd op werk van de schilder Piet Mondriaan. Vorige week zijn de plannen hiervoor gepresenteerd.
Verouderen
In Werelderfgoed Waddenzee verouderen te veel kwelders. En dat is een groeiend probleem voor de natuur. De rijkdom aan planten en dieren loopt namelijk terug. En dat terwijl de kwelders een belangrijk onderdeel zijn van de natuurwaarden van het Werelderfgoed Waddenzee. Daarom heeft Rijkswaterstaat zich voorgenomen nieuwe kwelders te ontwikkelen in het kader van de Kaderrichtlijn Water. Deze kwelderontwikkeling past ook in dat perspectief.
Voor de kwelders is een nieuwe vorm gevonden, waarbij de rust voor de vogels en omwonenden wordt bewaard en een nieuw, voor plant, dier en mens interessant landschap wordt toegevoegd. De plannen worden zo uitgewerkt dat stabiliteit van de primaire waterkering gewaarborgd blijft.
Lees meer op NatureToday.com

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.