Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nieuwe klimaatfilm Al Gore

  •  
20-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
al_gore_inconvenient_truth.jpg
Tien jaar na de documentaire van Al Gore - An Inconvenient Truth - is deze week de opvolger in wereldpremière gegaan op het Sundance Filmfestival. An Inconvenient Sequel: Truth to power. De film volgt Al Gore een jaar lang bij zijn inspanningen om de klimaatcrisis te bestrijden. Een film waarin het duidelijk wordt dat klimaatontkenners definitief aan het kortste eind trekken en de wereld echt gaat veranderen. 
In het nagesprek volgend op de première zei Al Gore ook no one person can stop this,  doelende op de energietransitie die hoe dan ook zal doorzetten. Vers terug uit Davos, waar de wereldleiders elkaar troffen deze week, vertelde de oud vice-president dat iedereen sprak over de noodzaak tot verandering. Ook de ceo's beseffen dat er al meer winst te halen valt met nieuwe duurzame producten en dat de winst niet langer zit in fossiel.
IDFA-directeur Ally Derks was ook bij de première van Truth to Power. Zij vindt de film veel hoopvoller  dan de film van tien jaar geleden. Toen werd het klimaatprobleem in volle hevigheid geschetst. In de nieuwe film is er veel meer ruimte voor oplossingen en mogelijkheden. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.