Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nieuwe Groene Halte Wandelroutes

  •  
10-08-2004
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
84 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
Onlangs zijn er op de Veluwe vier nieuwe Groene Halte Wandelroutes bijgekomen. De nieuwe routes - Deelerwoud, Imbos, Loenermark en Vrijenberg - maken de totale serie van 14 routes compleet. Groene Halte Wandelroutes zijn gemarkeerde routes van bushalte naar bushalte, de zogenaamde Groene Haltes. De routes maken veelal gebruik van bestaande LAW's. De nieuwe routes volgen de trajecten Groenendaal - Terlet (Deelerwoud, 15 km en Imbos, 13 km), Loenen – Beekbergen (Loendermark, 9 km) en Eerbeek – Loenen (Vrijenberg, 10 of 15 km). Klik hier voor het totale overzicht.
GPS-variant
Twee van de nieuwe routes langs buslijn 91 (Deelerwoud en Imbos) beginnen bij Groene Haltes langs de A50. Dit betekent dat de wandelaar langs de snelweg uit de bus stapt en direct via een klaphekje de bijzondere Veluwse natuur in loopt. Van deze routes is bovendien een GPS-variant beschikbaar. De wandelaar die een GPS-ontvanger in bezit heeft, kan deze routes via internet downloaden ( www.groenehaltes.nl ).
Waardering
Uit onderzoek is gebleken dat de Groene Halte Wandelroutes duidelijk voorzien in een behoefte. De wandelaars waarderen de routes met een 8,5 als gemiddeld rapportcijfer. Ook in Vlaanderen is dit succesvolle bus-/wandelinitiatief niet onopgemerkt gebleven. Daar is inmiddels de eerste Groene Halte Wandelroute ontwikkeld volgens hetzelfde concept. In andere delen van Nederland bestaat eveneens interesse voor de invoering van Groene Haltes.
Brochure
Van elke route is een brochure verkrijgbaar waarin behalve een routebeschrijving en een kaartje ook wetenswaardigheden over de omgeving en informatie over openbaar vervoer, bereikbaarheid en horeca onderweg staat. De brochures van de Groene Halte Wandelroutes zijn te koop bij de Veluwse VVV's, het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT) en het Wandelplatform .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.