Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nieuwe dinosaurus voor Naturalis

  •  
23-09-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_110299.jpg

© skelet

Woensdag 30 september krijgt museum Naturalis in Leiden een nieuwe dinosaurus. Deze plateosaurus telt bijna zes meter in lengte en is twee jaar geleden opgegraven bij het plaatsje Frick in Zwitserland. Bezoekers kunnen de opbouw met eigen ogen aanschouwen en vragen stellen aan de aanwezige experts.
Plateosaurus was een planteneter die 222- 215 miljoen jaar geleden leefde in een gebied dat nu heel Europa bestrijkt. De soort kon negen meter lang worden en zo zwaar als een olifant. Twee jaar geleden reisden medewerkers van Naturalis naar Zwitserland en groeven daar een 5,5 meter lang exemplaar op voor het museum. De groeve bij Frick in Zwitserland is de grootste vindplaats van dinosauriërs in Europa. Er liggen tenminste honderd exemplaren.
Live opbouw bijwonen
Woensdagmiddag 30 september vanaf 14.00 uur wordt de dinosaurus in elkaar gezet in Naturalis. Er is gelegenheid vragen te stellen aan de aanwezige experts, waaronder paleontologen en een preparateur. Om 15.00 uur wordt het laatste botje op zijn plaats gezet door gelukkige prijswinnaars van de kidsclub van Naturalis.
Bron: Naturalis

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.