Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nieuw tijgerreservaat in India

  •  
22-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
TIJGER.jpg
De Indiase deelstaat Tamil Nadu heeft een nieuw tijgerreservaat ter grootte van de provincie Utrecht.
Verheugd
De overheid van India heeft deze week de bosrijke gebieden van Sathyamangalam Wildlife Sanctuary uitgeroepen tot 42ste tijgerreservaat van het land. Het WNF is verheugd.
Afhankelijk
“We werken al ruim tien jaar samen met de lokale overheid aan natuurbescherming in dit gebied in het zuidoosten van India”, zegt Gert Polet van het WNF. "Het is een regio waar het niet alleen beter lijkt te gaan met de tijgers, maar waar ook ongeveer een op de vier Aziatische olifanten van afhankelijk zijn."
Grootste
Uit een WNF studie uit 2011 bleek dat in de bossen van Sathyamangalam naar schatting 25 tijgers leven. Het nieuwe tijgerreservaat sluit aan bij het Bandipur tijgerreservaat in de naburige deelstaat Karnataka. Samen vormen ze nu een van de grootste aaneengesloten leefgebieden van niet alleen tijgers, maar ook van luipaarden, olifanten, hyena’s en gieren.
Antistroperij maatregelen
Het WNF adviseert het ministerie van Bossen in Tamil Nadu over antistroperij maatregelen, zoals monitoring via zogenaamde cameravallen en de oprichting van anti-stroperij units.
Bron: wnf.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.