Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nieuw seizoen Vroege Vogels TV: de Wadden

  •  
19-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
vroege vogels boot
Vroege Vogels ontdekt de natuur van het Waddengebied. Komende afleveringen varen we naar de eilanden om op zoek te gaan naar de dieren en planten van wad en strand. Van flink grote zeehonden op wadplaten tot kleine vlinders in duinvalleien, je maakt het allemaal mee op de Wadden.
Als eerste zetten we koers naar Texel, het grootste Nederlandse Waddeneiland. Dit eiland heeft de langste vogelboulevard van Europa, die bomvol zit met grote sterns. Verderop is het een eidereendenparadijs in de wereldberoemde slufter. We gaan wilde bijen tellen in insectenreservaat van Jac. P. Thijsse. Ook ontdekt Vroege Vogels waar de beroemde meeuwen van Texel overdag heenvliegen en welke bewoners er diep in het wad leven. En we zijn erbij als de laatste opgevangen zeehond van dit voorjaar wordt teruggezet in de zee.
Vroege Vogels op Texel, vrijdag 24 augustus vanaf 19.35 uur op NPO2
Bekijk hoe het er achter de schermen aan toe ging op Texel:
Omdat de video op YouTube staat is het van belang om de 'social media cookies' te accepteren. Of bekijk het filmpje op YouTube.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.