Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Nieuw Land is nu officieel een Nationaal park

2 okt 2018
  •  
leestijd 1 minuten
6d584a6e16.jpg

© Zonsopkomst Markermeer Fotograaf: jokenijenhuis

Nederland heeft sinds deze week een officieel een Nationaal park bij: Nieuw Land in Flevoland. De natuurgebieden de Oostvaardersplassen, het Markermeer, de Marker Wadden en de Lepelaarsplassen vormen gezamenlijk het nieuwe Nationaal park.
Het gebied is bijzonder, want het bevindt zich letterlijk op de bodem van de voormalige Zuiderzee. Nadat die was ingepolderd, kon de natuur er zijn gang gaan. Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) ziet de mogelijkheden van het park: "Nieuw Land gaat over meer dan natuur ontwikkelen. Het is ook een aansprekend verhaal over, van en door Nederlanders".

Nationale Parken

Tot nu toe waren er twintig Nationale Parken verdeeld over elf provincies, zoals De Biesbosch in Zuid-Holland en Sallandse Heuvelrug in Overijssel. Samen met de ander Nationale Parken vertelt het Nieuw Land het verhaal van de Nederlandse natuur. Een Nationaal Park kent een karakteristiek landschap met bijzondere dieren en planten.
Alleen Groningen mist nu nog zo’n iconische Nationaal Park.
Bron: ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.