Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nieuw 'kale' vogel ontdekt

  •  
03-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
229 keer bekeken
  •  
Laos.jpg
In een ruige streek in Laos is een zangvogel met een kale kop ontdekt door wetenschappers van de Wildlife Conservation Society (WCS) en de Universiteit van Melbourne.
De soort heet Bare-faced Bulbul, hetgeen vertaald neer zou komen op Kaalkopbuulbuul vanwege het ontbreken van veren op zijn gezicht en een deel van zijn hoofd. Het is de enige kale zangvogel in continentaal Azië.
"Dit is spannend nieuws en een grote ontdekking", zei dr. Lincoln Fishpool, BirdLife's Global Important Bird Areas coördinator. "Hij wijst op het belang van dit gebied voor vogels en de biodiversiteit." De vogel is zo groot als een lijster en is groenachtig met een licht gekleurde borst, een onderscheidend kaal, roze gezicht met blauwe huid rond het oog.
De vogel werd gevonden in een ruimte van schaarse bos aan ruige kalksteen - een weinig bezochte habitat en bekend om ongebruikelijke ontdekkingen. In 2002 is in hetzelfde gebied ook al een knaagdier ontdekt, een vertegenwoordig van een uitgestorven geslacht.
Bron: WCS, Oriental Bird Club

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.