Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nieuw: Het Waterliniepad

  •  
02-09-2004
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Sinds 1 september heeft ons land er een nieuw wandelpad bij: het Waterliniepad. Een pad dat inderdaad loopt langs de nieuwe Hollandse Waterlinie.
De 145 kilometers tussen Weesp en Werkendam voert de wandelaar langs ruim veertig forten, werken en batterijen die de kwetsbare plekken in de Waterlinie moesten verdedigen. Onderweg is te zien hoe water niet alleen een bedreiging, maar ook een sterke bondgenoot kan zijn. Uiteraard worden bekende vestingsteden als Naarden en Gorinchem niet overgeslagen.
Wat betreft natuur komen wandelaars aan hun trekken bij onder andere het Naardermeer, Amelisweerd, het rivierenlandschap van Linge en Waal en het Brabantse land van Altena.
Het Waterliniepad is het tweede in de reeks Themapaden, ontwikkeld door het Wandelplatform in samenwerking met de Stichting Wandel en Fiets Forten. Meer informatie is te vinden op www.wandelnet.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.