Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Niet weer onderzoek naar verbod pelsdierhouderij'

  •  
26-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nerts-europees_01.jpg
Doe niet nog een onderzoek naar de mogelijk financiële gevolgen van een verbod op de pelsdierhouderij. Het voegt niets toe, de politiek is nu aan zet, stelden donderdag PvdA en SP, de partijen die het initiatief namen om het fokken van nertsen per 2018 te verbieden.
SGP, CDA en VVD wilden nog een keer het oordeel van een onafhankelijk deskundige. Maar de drie adviezen die er nu liggen moeten volstaan, vindt Harm-Evert Waalkens (PvdA). Het verbod voorziet niet in schadeloosstelling van de pelsdierhouders.
De Tweede Kamer is ondanks vele debatten nog altijd verdeeld over het verbod. Maar een meerderheid vindt het niet langer aanvaardbaar om nertsen, in het wild solitaire roofdieren, puur voor hun bontvel in kooien te houden. De nerts is het enige roofdier dat nog op zo'n manier wordt gehouden, stelde Krista van Velzen (SP).
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.