Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Neushoornvogel in je tuin

18 aug 2017
  •  
leestijd 1 minuten
gewone_neushoornvogel_112971_alain_compost_1_778.jpg
In de vogelwereld heb je snavels en snavels. Koning is toch wel de neushoornvogel, met zijn soms gigantische kromme bek, met een gekrulde hoorn er bovenop. Er leven wereldwijd enkele tientallen soorten van deze exotische vogels, met name in Afrika en Azië. Veelal diep in de jungle, smikkelend van vruchten en insecten. Maar soms kom je ze ook tegen in tuinen.
Mannetje van de bonte neushoornvogel eet een slak. Fotograaf Anna Coyajee - van Rietschoten. 
Zoals de Nederlander Anna Coyajee - van Rietschoten, die in het Aziatische ministaatje Brunei woont. Zij heeft al een aantal jaar een paartje bonte neushoornvogels in haar tuin. En sindsdien is ze zich flink gaan verdiepen in het leven van deze bijzondere dieren. Zo zet ze zich in voor de bescherming van de vogel. Want dat is hard nodig. Veel neushoornvogelsoorten worden flink bedreigd. Met name door het verdwijnen van leefgebied. Ook is er een levendige handel in een aantal soorten. Onlangs sprak Anna Coyajee - van Rietschoten over haar werk op het grote internationale neushoornvogel congres in Maleisië.
In Vroege Vogels hoort u hoe een Nederlander bij toeval neushoornvogelexpert werd.
Bonte neushoornvogel vrouwtje

© Anna Coyajee - van Rietschoten

Vrouwtje van de bonte neushoornvogel in de tuin van fotograaf Anna Coyajee - van Rietschoten.

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.