Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Neonicotinoïden gevaar voor gezondheid?

  •  
22-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gezonde_groente.jpg
Neonicotinoïden zijn door de landbouw gebruikte bestrijdingsmiddelen die mogelijk bijensterfte veroorzaken. Vandaar dat de roep om een verbod van dit gif steeds luider wordt.
Gevaren?
Maar in ons voedsel zitten ook residuen van neonicotinoïden. Eigenlijk weten we niet precies wat die stoffen in ons lichaam doen. Hoe zit het met de normen van toegestane residuen en mogelijke gevaren voor onze gezondheid?
Lees hier de open brief die Kees Beaart aan de Tweede Kamer heeft gestuurd over de volgens hem te hoge toegestane residuen van neonicotinoïden in ons voedsel en de gevaren voor de volksgezondheid.
Toxicoloog Henk Tennekes pleit voor een onderzoek naar de effecten van neonicotinoïden op het centrale zenuwstelsel en de hersenen. Via crowdfunding zoekt hij naar middelen om dat onderzoek te financieren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.