Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Neergeschoten zeearend besmet met vogelgriep

  •  
30-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
104 keer bekeken
  •  
zeearend_52.jpg

© Zeearend met prooi. Fotograaf: Paulcools

Een zeearend die begin december in Friesland met een schot hagel is neergeschoten, blijkt besmet te zijn geweest met het vogelgriepvirus H5N8. Dat heeft de Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) na onderzoek vastgesteld, meldt website Nature Today vrijdag.
Kadavers van dieren die onder verdachte omstandigheden zijn gedood worden voor sectie naar dat onderzoeksinstituut gestuurd. De arend werd daar onderzocht op vogelgriep wegens de heersende besmettingen in Nederland.
Het is niet bekend hoe de vogel het virus heeft opgelopen, maar het kan zijn dat de arend een besmette prooi heeft gegeten. Roofvogels staan bekend als potentiële dragers van het virus. De vogelgriep heeft niet tot de dood van de Friese zeearend en het dier was er niet door verzwakt. In Duitsland zijn eveneens zeearenden met vogelgriep aangetroffen.
Bron: ANP

Meer over:

zeearend,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

antje1961
antje196131 dec. 2016 - 15:17

op deze foto staat Geen zeearend maar een VISAREND,klopt dus niet bij het artikel 

1 Reactie
Timmharr4898
Timmharr489822 feb. 2017 - 20:35

Nou Antje als dit een Visarend is!! Dan zou ik wel willen weten hoe er bij jullie een Zeearend uit ziet, voor mij is dit een Foto van een Zeearend hoor Zeker weten!!Gr Harrie.