Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Neergang van trekkende zangvogels

  •  
23-10-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koekoek_01.jpg
Vogelbescherming is een van de partners in een internationaal project om de zorgwekkende neergang van trekkende zangvogels te onderzoeken. In West-Europa nemen de laatste decennia de aantallen van 'gewone' soorten als koekoek, zomertortel, grauwe vliegenvanger en nachtegaal hard af. Wat deze soorten bindt is dat ze allemaal ten zuiden van de Sahara overwinteren.
Het vermoeden bestaat dat omstandigheden tijdens die overwintering een belangrijke oorzaak voor de afname vormen. Daarom vindt het onderzoek, dat het grootste in zijn soort wordt, plaats in het overwinteringsgebied. Dat is een gigantische verticale strook vanaf de kust van Ghana tot aan het noorden van Burkina Faso. Buiten Vogelbescherming Nederland doen in het project de BirdLife Partners van Groot-Brittannië, Denemarken, Ghana en Burkina Faso mee.
Bron: Vogelbescherming

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.