Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nederlandstalig tussen de violen

  •  
19-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vanaf deze zondag zal er tussen de lichtklassieke klanken in Vroege Vogels wekelijks één Nederlandstalig lied te horen zijn. We hebben daar al wat ervaring mee (vorig jaar de Liedjes van Loebis en op 15 april op de Floriade Frans Pollux) en de reacties zijn zo positief dat we er mee doorgaan.
Nederlandse chansons
Uiteraard houden we rekening met de ochtendsfeer: scheurende saxofoons of snerpende elektrische gitaren komen er niet in. Ook kiezen we bewust voor Nederlandse 'chansons' die qua onderwerp dichtbij ons staan. De teksten zullen over natuur (meestal) en milieu (soms) gaan.
We beginnen deze zondag met een lied dat gebaseerd is op de alleroudste Nederlandse tekst die we kennen: "Haban olla vogela..."
Verzoeknummers welkom!
Eindredacteur Joost Huijsing heeft de eerste ingediend: "Wat mij betreft komt de klassieker 'Koeien' van Brigitte Kaandorp minstens één keer per jaar in Vroege Vogels. Dat is zo'n lied waar je meteen vrolijk van wordt."
Zijn er -niet al te drukke- Nederlandse liedjes over natuur of milieu die jij of u graag eens wilt horen: geef ze door en mail naar vroegevogels@vara.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.