Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nederlandse VN'er vestigt hoop op klimaattop

  •  
07-09-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_114593.jpg
Premier Jan Peter Balkenende moet de kans grijpen om te laten zien waar hij voor staat en leiderschap tonen, als hij eind september in New York deelneemt aan een klimaattop onder de vlag van de Verenigde Naties.
Die hoop spreekt Yvo de Boer uit, hoofd van het VN-klimaatbureau UNFCCC in Bonn. De oud-VROM-topambtenaar, bijna een jaar bij de volkerenorganisatie in dienst, was donderdag even in Den Haag. Hij lobbyt hartstochtelijk voor een nieuw klimaatverdrag als vervolg op het Kyoto-protocol uit 1997, dat in 2012 afloopt.
Een wens komt alvast in vervulling als over iets meer dan twee weken op het VN-hoofdkwartier regeringsleiders, onder wie premier Balkenende, bijeenkomen om over klimaatverandering te praten. ,,Ik heb uit New York maar één zin nodig: Wij regeringsleiders willen dat onderhandelingen beginnen in Bali over een vervolg op Kyoto.''
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.