Nederlandse sterrenkoks koken biologisch
• 12-12-2008
• leestijd 1 minuten
Biologisch
eten is in opkomst. Ook het aanbod in supermarkten wordt steeds groter. Maar hoe zit het met het aanbod in restaurants? Vroege Vogels onderzocht hoe biologisch u kunt tafelen in de meest exclusieve eetgelegenheden van Nederland: de Michelin restaurants.
We onderzochten in hoeverre de 83
Michelin
restaurants gebruik maken van biologisch vlees, groente en fruit, zuivel en wijn. Ook werd bekeken hoe vaak de chef-koks gebruik maken van streek- en seizoensproducten. De resultaten worden zondag bekend gemaakt in de uitzending en zijn daarna te vinden op de website van Vroege Vogels. Op de site worden ook de gegevens van alle restaurants afzonderlijkgepubliceerd.
Uit de onlangs verschenen Michelingids van 2009 blijkt dat Nederland momenteel 2 restaurants heeft die met drie sterren gewaardeerd zijn, namelijk De Librije in Zwolle en Oud Sluis in Sluis. Daarnaast hebben 13 restaurants twee sterren weten te bemachtigen, en zijn we in ons land tegenwoordig 68 zaken met één ster rijk.