Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Nederlandse staat komt met groene obligaties

1 nov 2018
  •  
leestijd 1 minuten
zonnepanelen

© bron: pixabay

De Nederlandse staat gaat volgend jaar groene obligaties uitgeven, waarvan de opbrengst bedoeld is voor duurzame uitgaven en investeringen. Minister Wopke Hoekstra van Financiën schrijft dat aan de Tweede Kamer.
Hoekstra stelt vast dat investeerders, zoals pensioenfondsen en verzekeraars, graag geld steken in duurzame projecten. Maar als zij nu in veilige, groene staatsobligaties willen beleggen, moeten zij daarvoor naar het buitenland. “Omdat ik duurzame beleggingen belangrijk vind en een groene kapitaalmarkt in Nederland wil aanjagen, heb ik besloten tot uitgifte van groene staatsobligaties”, aldus de minister.
Uit onderzoek dat Hoekstra heeft laten uitvoeren, blijkt dat binnen de rijksbegroting tussen de 3,5 en 5 miljard euro aan bestaande uitgaven als groen kunnen worden aangemerkt. Het gaat dan om investeringen in bijvoorbeeld spoorwegen, energiebesparing en wind- en zonnestroom.
Bron: ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.